Dreptul de retragere

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. Produsele deja primite trebuie returnate in ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dumneavoastra.

Puteti sa luati contactul cu noi in acest sens in pagina Contact sau prin mail la info@irisbebe.ro.

Irisbebe.ro va inapoia contravaloarea comenzii, in cel mult 30 de zile de la data informarii in scris a retragerii din contract, doar intr-un cont bancar furnizat de catre cumparatorul care invoca dreptul de retragere.

Suma inapoiata, cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

Produsul returnat  trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (inclusiv ambalajul  original ), sa fie nedeteriorat, sa  nu prezinte semne de uzura si  urme de asamblare , etichetele si documentele insotitoare ale acestuia nu trebuie sa lipseasca, toate piesele primite nu trebuie sa lipseasca, in caz contrar returnarea sumei de bani devine imposibila.

Daca produsul returnat este deteriorat , are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca un produs nou ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs utilizat , iar in cazul in care produsul este intr-o stare in care nu il  putem re-vinde, ne rezervam dreptul sa refuzam produsul.

Returnarea produselor se face obligatoriu DUPA CE NE-ATI NOTIFICAT IN SCRIS, pe mail sau prin Posta. Ne rezervam dreptul sa nu acceptam primirea coletelor retur fara notificare scrisa prealabila.

Costurile aferente privind returnarea produselor comandate vor fi suportate de catre client “Clientii” sau “consumatorii” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.

Conform O.U.G Nr 34/ 20014 Art.16 Litera e) fac exceptie de la dreptul de retaregere si nu pot fi returnate articole de igiena ( Ex : Pope de san, aspiratoare nazale , sterilizatoare, aparate aerosol, tampoane san , suzete etc. sau care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid )
Art 16 Litera e ” furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

In caz in care produsul comandat, se schimba/inlocuieste cu alte produse, costul transportului este suportat de irisbebe.ro. Aveti obligatia sa ne notificati in scris asupra acestui aspect in 14 zile de la primirea coletului.